Pentingna Silaturahmi

Salah sawios Hadits Nabi SAW nguningakeun rehna hiji sahabat datang ka Rasulullah SAW bari naros kieu : “Ya Rosulullah, cobi abdi pasihan teurang naon-naon anu ngadeukeutkeun abdi ka sorga jeung ngajuhkeun abdi tina naraka?”. Jawab Nabi : “Kahiji anjeun kedah nyembah teh ka Allah SWT ulah ngaduakeun Manteuna. Kadua anjeun kudu migawe sholat. Katilu ngaluarkeun Zakat. Kaopat ngahubungkeun babarayaan (Silaturahmi).

Dina ngenaan masalah ngahubungkeun babarayaan (silaturahmi) aya salah sawios hadits Nabi SAW anu ngisahkeun rehna dina hiji dinteun nalika Rosulullah SAW ngariung sareung shabat-sahabatna anjeuna ngadawuh kieu : “Saha-saha diantara aranjeun aya anu teu akur jeung barayana, supaya buru-buru ninggalkeun riungan ieu”. Diantara riungan eta teu aya nu hudang kecuali hiji lalaki ninggalkeun eta majlis, tapi teu lami eta lalaki datang deui.

Rosulullah SAW naros ka eta lalaki : “Kunaon tadi anjeun hudang, naha anjeun teu akur jeung baraya? Di jawab ku eta lalaki : “Ya Rosulullah, saparantosna abdi nguping kana cariosan gusti tadi, kaleureusan abdi nuju teu akur sareung bibi abdi. Kumargi kitu abdi tadi nepangan heula pun bibi, Alhamdulillah ayeuna abdi tos silih hampura. Saur Rasulullah SAW : “Anjeun jalmi sae, ayeuna kaula ngidinan anjeun diuk babareungan jeung kaula dina riungan ieu”. Sabab rahmat Allah moal bisa turun lamun diantara riungan urang ieu aya nu mumusuhan jeung barayana.

Saurang sahabat naros ka Rosulullah SAW : Abdi gaduh wargi, ari abdi mah hoyong akur sareng manehna, tapi manehna mah embungeun akur sareng abdi. Abdi mah hade ka manehna, tapi manehna mah teu daek hade ka abdi. Abdi sabar, tapi manehna terus-terusan ngaganggu ka abdi. naha kenging abdi ngabales ka manehna?”

Dijawab ku Rasulullah SAW: “Ulah, anjeun ulah ngabales sabab salagi anjeun sabar heunteu ngabales, maka Allah SWT bakal tetep ngabantu anjeun jeung bakal nolak balai anu  bakal datang ka anjeun”.

Numutkeun kisah eta urang bisa ngambil pelajaran rehna Silaturahmi (ngahubungkeun babarayaan) teh penting pisan, dugi ka bakal menang bantuan jeung bakal dijaga ku Allah SWT. Kumargi kitu mangga urang sami sami di hari lebaran ieu urang ngalaksanakeun silaturahmi.

Sumber : Buku Wasiat Mimbar :35-36, K.H. Muhammad Said Joban, Penerbit JOBAN Bandung.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

abdulhamid72blog

Hidup itu Perlu Perjuangan

%d blogger menyukai ini: